Návrh řídícího systému pro mobilní cirkulační systém pro transport plic

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V diplomové práci je sepsán přehled anatomie a fyziologie plic, mechanika dýchání. Dále je popsán modul mechanického plicního simulátoru (iLung 2.0) a modul pro transport plic. U modulu pro transport plic je popsáno jeho použití, konstrukce, funkce, sledované parametry a schéma řízení. Jsou popsány součásti řídicí jednotky mobilního cirkulačního modulu, u kterých je představen způsob napájení a princip komunikace. V navazujících kapitolách je popsán vývoj modulu pro přímou kontrolu a hlášení stavu zařízení DCNM (Direct Control and Notification Module).
In the first part of this master’s thesis an overview about lungs (anatomy, physiology and respiratory mechanics) is given. Next sections are focused on description of the mechanical lung simulator and the mobile circulatory module. The use, construction, function, observed parameters and control scheme of the mobile circulatory module is described. Control unit which is divided into separate modules is introduced including description of power supply and communication. In following chapters a description of DCNM (Direct Control and Notification Module) is given.
Description
Citation
SONNENSCHEIN, J. Návrh řídícího systému pro mobilní cirkulační systém pro transport plic [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaromír Hubálek, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Michal Masařík, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Jaromír Baštinec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Harabiš položil otázku: V oběhu cyrkuluje poze vyživující roztok? Proč je teplota v rozmezí 34 - 36 °C? Ing. Jiřík položil otázku: Co je myšlenou knihovnou pro komunikaci? Jakým způsobem jste testoval funkčnost? Doc. Hubálek položil otázku: Proč je použit teplotní rozsah senzoru 30 - 500 °C, když má být měřený rozsah ve fyziologickém intervalu? Co je to citlivost senzoru? Co je to vnitřní odpor senzoru? Student odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO