Rozměřování záznamů EKG s využitím transformace svodů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je věnována rozměření EKG signálu. V první části je teoretický rozbor EKG a různé způsoby zpracování tohoto signálu. Metody umožňující transformaci svodů mezi různými svodovými systémy. Dále jsou rozepsány rozličné metody rozměření signálu. V druhé části je popis metody použité k rozměření EKG signálu z databáze CSE. Konkrétně metoda s použitím dyadické vlnkové transformace. Práce obsahuje, také popis vytvořeného programu a jeho výsledky. Třetí část práce obsahuje popis a realizaci metod transformace svodů a shlukové analýzy. Závěrem této práce je vyhodnocení použité rozměřovací metody.
This work deals with delineation of ECG signals. First we will become familiar with ECG and commonly used processing methods. Various transformation methods of ECG leads. Further we will describe methods of delineation ECG signals. Second part is dedicated to metod used in this work for delineation of ECG signals from CSE database. Particulary method using Dyadic Wavelet Transform. Work include, description of used program and results. Third part is dedicated to methods of ECG leads transformations and cluster analysis. In conclusion we will evaluate the results.
Description
Citation
RUTTNER, M. Rozměřování záznamů EKG s využitím transformace svodů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské inženýrství a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Helena Škutková, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Vlastimil Vondra (člen) doc. RNDr. Jaromír Baštinec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO