• čeština
    • English
    • русский
  • English 
    • čeština
    • English
    • русский
  • Login
View Item 
  •   Repository Home
  • Závěrečné práce
  • diplomové práce
  • Fakulta strojního inženýrství
  • 2008
  • View Item
  •   Repository Home
  • Závěrečné práce
  • diplomové práce
  • Fakulta strojního inženýrství
  • 2008
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Klimatizace a větrání restauračního provozu

Air-conditioning and ventilation of a restaurant

Thumbnail
View/Open
appendix-1.pdf (287.1Kb)
final-thesis.pdf (5.217Mb)
review_12705.html (9.166Kb)
Author
Urbanová, Magdaléna
Advisor
Janotková, Eva
Referee
Pavelek, Milan
Grade
A
Altmetrics
Metadata
Show full item record
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem klimatizace restaurace pro 60 osob a klimatizací přilehlé kuchyně. Součástí je krátký úvod do problematiky klimatizace a dispozice objektu. Diplomová práce se skládá z výpočtové a návrhové části. Výpočtová část zahrnuje stanovení množství větracího vzduchu, výpočet tepelných ztrát, výpočet tepelné zátěže a psychrometrické výpočty pro letní a zimní provoz. Návrhová část obsahuje návrh umístění a dimenzování vyústek, návrh vedení tras vzduchovodů, jejich dimenzování a výpočet tlakových ztrát. Práce dále řeší návrh větrání strojovny, výběr klimatizačních jednotek a jejich měření a regulaci. Součástí diplomové práce je také vypracovaná výkresová dokumentace a rozpis materiálů.
 
Diploma thesis is focused on the design of restaurant's air-condition system for 60 persons as well as air-condition system for adjacent kitchen. The work consists of an introduction to the problematic of air-condition systems and its arrangement in the project. Diploma thesis consists of two parts - computational and design. Computational part includes computations of a quantity of an aeration air, calculation of thermal losses, stress and psychrometric evaluation of operation during summer and winter. Design part consists of designing of location and slot diffuser dimensioning, design of air conduct paths, its dimensioning and calculation of pressure losses. This work also includes designing of ventilation of machine-room, selection of air-condition units and its measurement and regulation. Drawing documentation and material specifications are also part of this diploma thesis.
 
Keywords
Klimatizace, větrání, restaurace, kuchyň, Air-condition, ventilation, restaurant, kitchen
Language
čeština (Czech)
Study brunch
Technika prostředí
Composition of Committee
doc. Ing. Eva Janotková, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Jícha, CSc. (místopředseda) prof. Ing. František Kavička, CSc. (člen) prof. Ing. Milan Pavelek, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) Ing. Stanislav Patočka, Ph.D. (člen)
Date of defence
2008-06-18
Process of defence
Result of the defence
práce byla úspěšně obhájena
Persistent identifier
http://hdl.handle.net/11012/3161
Source
URBANOVÁ, M. Klimatizace a větrání restauračního provozu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Collections
  • 2008 [523]
Citace PRO

Portal of libraries | Central library on Facebook
DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback | Theme by @mire NV
 

 

Browse

All of repositoryCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Statistics

View Usage Statistics

Portal of libraries | Central library on Facebook
DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback | Theme by @mire NV