Měření frekvenční stability oscilátorů v časové oblasti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na frekvenční stabilitu oscilátorů. Teoretická část se věnuje základním pojmům frekvenční stability, měřících systémů a chyb měření. Druhá část této práce se věnuje návrhu měřícího systému. Návrh obsahuje veškeré podklady pro výrubu prototypu a programy pro obsluhu, včetně zdrojových kódů, pro vytvoření měřícího stanoviště.
The thesis focuses on measurements of oscillators’ frequency stability. The theoretical part describes the basic concepts of measurement of frequency, measuring systems and measurement errors. The second part of thesis describes the design of measurement system. The design contains all data for build prototype and software, including all source codes.
Description
Citation
HÁNĚL, P. Měření frekvenční stability oscilátorů v časové oblasti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (předseda) doc. Ing. Martin Slanina, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Kadlec, Ph.D. (člen) Ing. Jan Šimša, CSc. (člen) prof. Ing. Miloš Mazánek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. Na otázky oponenta není student příliš připraven. Prof. Kasal: V čem je výhoda metody van Allanových dvojic? Jaké parametry dovoluje nastavit vaše zařízení? S obtížemi popisuje. Ing. Šimša: Jaké podmínky musíte klást na parametry referenčního oscilátoru? Odpovídá, ale špatně odhaduje fázový šum rubidiových oscilátorů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO