Optimalizace vyhodnocování testů sloupku řízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá studií postupu vyhodnocování crash testů sloupku řízení automobilu a jeho následné optimalizování v podobě vytvoření vyhodnocovací sekvence, která značně urychlí proces vyhodnocení. V teoretické části je popsáno testovací prostředí a postup realizace nárazových testů. Dále je v této práci popsáno několik počítačových programů, které se během testovacího a vyhodnocovacího procesu využívají. V praktické části je popsán vývoj a vytvoření vyhodnocovacího programu, který testy vyhodnotí místo operátora. Výsledky, které jsou takto získány, jsou v další části práce ověřeny. Závěr práce se věnuje porovnání staré metody vyhodnocení s novou metodou využívající vyhodnocovací sekvenci.
This diploma thesis focuses on the study of the procedure of evaluation of the crash tests made on car steering columns and the subseuent optimalisation of this procedure by creating an evaluation sequence. The theoretical part contains the description of the testing environment and the description of the procedure of the crash test in use. Further in this section there is a description of several computer programmes which are used in the testing and evaluation procedure. The practical part starts with a description of the developement and the creation of the evalution programme that is able to evaluate the tests without the need for the operator to evaluate them himself. The results gained from the programme are veried in the following chapter. The conclusion is focused on comparing the old evaluation method with the new one that uses the evaluation sequences.
Description
Citation
JANDA, R. Optimalizace vyhodnocování testů sloupku řízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) prof. Dr. Ing. Miroslav Neslušan (místopředseda) prof. Dr. Ing. Libor Beneš (člen) prof. Dr. Ing. Ivan Mrkvica, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Pokorný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-26
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Jak jste došel k úspoře času při testování? 2. Pohovořte o Vašich výsledcích. 3. Jak funguje tenzometrický snímač? 4. Jaký software jste použil pro vyhodnocení dat? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO