Měření průtoku horkých zaprášených plynů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou měření horkých zaprášených plynů. V úvodu jsou nastíněny problémy měření. Další část práce obsahuje teoretický úvod k měření průtoku plynů. V navazujících kapitolách jsou popsány principy a základní vlastnosti metod vhodných pro měření horkých zaprášených plynů. Nakonec jsou realizovány funkční bloky v programu Simatic STEP7 pro výpočet objemových průtoků u metod vybraných v teoretické části práce a jejich vizualizace v programu WinCC flexible.
The bachelor thesis deals with the measurement of hot dusty gas. The introduction outlines the problems of measurement. Another part of the work contains a theoretical introduction to the measurement of gas flow. In successive chapters the basic principles and characteristics of suitable methods for measuring the hot dusty gases are described. Finally, the function blocks are implemented in the Simatic STEP7 for calculation of volume flow rate for the methods selected in the theoretical part and visualization in WinCC flexible.
Description
Citation
DOSTÁL, J. Měření průtoku horkých zaprášených plynů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
prof. Ing. Karel Hájek, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Blaha, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (člen) Ing. Marie Havlíková, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen) mjr. Ing. Václav Křivánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student neobhájil bakalářskou práci. Na základě předložené práce a obhajoby bylo konstatováno, že student nevytvořil plně funkční bloky pro PLC Siemens a jejich praktické ověření a tedy nesplnil všechny body zadání práce.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO