Zdroje světla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je seznámit se se základními fotometrickými veličinami včetně jejich měření a provozními parametry, podle kterých se světelné zdroje posuzují. Dále je úkolem se obeznámit se základními druhy světelných zdrojů včetně jednotlivých typů, jejich konstrukce a principu jejich funkce. Práce se rovněž zabývá měřením elektrických a světelně technických parametrů devíti konkrétních vzorků světelných zdrojů. Na základě naměřených údajů jsou zdroje z hlediska energetického a z hlediska kvality produkovaného světla porovnány jak mezi sebou, tak s údaji, které udává výrobce.
The aim of the thesis is to introduce the basic photometric quantities and measurement of these quantities. Next target is to get acquainted with the basic types of light sources, including various types, their construction and principle of their function. The work also deals with the measurement of electrical and photometric parameters of nine samples of concrete light sources. Measured sources in terms of energy and terms of quality of the light are compared with each other and with the data supplied by the producer.
Description
Citation
JANÍK, D. Zdroje světla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (předseda) prof. Ing. František Šolc, CSc. (místopředseda) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pásek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student obhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO