Využití systému pro environmentální řízení organizací a audit v České republice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato práce představuje problematiku udržitelného rozvoje a environmentální politiku a její nástroje, které jsou prostředkem pro zmírnění negativních dopadů ekonomické činnosti na životní prostředí. Detailněji jsou rozebrány dobrovolné přístupy a analyzován systém pro environmentální řízení organizací a auditu EMAS. Úkolem analytické části je rozbor motivů a očekávání organizací z České republiky před registrací k EMAS a jejich následné naplnění po implementaci. Je porovnána situace v České republice a členských státech Evropské unie a zjištěny společné trendy a odlišnosti. Výsledkem práce je návrh opatření pro zvýšení zájmu o registraci EMAS.
The master thesis introduces the topic of sustainable development, environmental policy and its tools as a mean of mitigating negative impact of economic activity on environment. The thesis analyzes optional tools of environmental policy as well as Eco-Management and Audit Scheme EMAS. The analytic part studies the motives and expectations of Czech organizations before the registration in EMAS and their fulfilment after implementation. The situation in the Czech Republic and EU member states is being compared and the common trends and variety identified. The output of the thesis is a design of measures for increasing the interest in registration in EMAS.
Description
Citation
DOBŘENSKÁ, M. Využití systému pro environmentální řízení organizací a audit v České republice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (předseda) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivana Groligová, CSc. (člen) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-11
Defence
Otázky oponenta - odpovězeno Ing. Groligová: Jak jste odhadla náklady na implementaci EMAS? - odpovězeno Ing. Karas: Návratnost dotazníku; vzorek? - odpovězeno doc. Šimberová: Jak jste konstruovala dotazník? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO