Technologie zhotovování drážek do pláště kotvy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem diplomové práce je návrh výrobního postupu a nástroje pro výrobu dvou drážek do plášťů kotev do betonu. Pláště kotev jsou vyráběny z podélně svařovaných trubek z korozivzdorné oceli 17 240. Velikost produkce všech druhů plášťů kotev je 18 000 ks za rok. Počet a rozměry drážek v pláštích kotev byly určeny na základě praktického ověření. Do současné doby jsou drážky vyráběny málo produktivním a na dokončovací operace náročným prořezáváním na pásové pile. Drážky do plášťů kotev budou nově vyráběny technologií stříhání, ke které byla provedena literární studie. Na základě výpočtů byl pro výrobu zvolen hydraulický lis CUPS 25 D. Drážky budou vyráběny na nově navrženém střižném nástroji. V práci je provedeno technicko-ekonomické hodnocení, které porovnává současnou technologii výroby s nově navrženou technologií. Součástí diplomové práce je výkresová dokumentace plášťů kotev do betonu všech rozměrů a výkresová dokumentace střižného nástroje.
The aim of the thesis is the design of the production process and tools for production of two grooves in coats of concrete clamp. Shell anchors are made of longitudinally welded stainless steel tubes 17 240. The size of the production of all types of shell of concrete clamps is 18 000 PCs per year. The number and the dimensions of grooves in the coats of anchors were determined on the basis of a practical verification. To the present day the grooves are made by cutting on a band saw, which is little productive and on finishing operations demanding way. The grooves in the coats of anchors will be newly manufactured by technology of shearing, which was a literary study. On the basis of the calculations was selected for the production a hydraulic press of CUPS 25 D. The grooves will be produced on the newly designed shearing tool. Work is carried out by technical-economic evaluation, which compares the current technology of production with the newly proposed technology. Part of the thesis is drawing documentation of coats of concrete clamps of all dimensions and drawing documentation of shearing tool.
Description
Citation
BRDEČKOVÁ, Z. Technologie zhotovování drážek do pláště kotvy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Radko Samek, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) Ing. Jiří Tomášek, CSc. (člen) Ing. Jan Leimberger, CSc. (člen) doc. Ing. Bohumil Pacal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-24
Defence
Studentka odprezentovala komisi svojí diplomovou práci a odpověděla na otázky oponenta. Komise kladla studentce tyto dotazy: 1. Jak je vkládán polotovar do navrženého nástroje? 2. Jak jsou řešeny bezpečnostní prvky, aby nedocházelo k poranění obsluhy? 3. Byl navržený nástroj již vyzkoušen v praxi? 4. Jak byl stanoven ohybový moment?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO