Návrh otopné soustavy a ohřev teplé vody pro rodinný pension

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce řeší podrobný návrh vytápění a ohřev teplé vody pro rodinný pension. Čtenář je nejprve seznámen s řešeným objektem, jeho konstrukcí a stavebními prvky. V práci je uveden postup výpočtu a návrhu otopné soustavy. Ten se skládá z navržení otopných těles, zdroje tepla, oběhového čerpadla, regulací otopného systému a navržení jeho zabezpečovacích prvků. Dále se práce zabývá návrhem výměníku pro ohřev teplé vody a jeho zabezpečením. Závěrem je provedeno zhodnocení provozních nákladů s doporučeným řešením pro jejich snížení. Součástí práce je i výkresová dokumentace stavebních výkresů, výkresů vytápění a rozvinutého schématu, která je uvedena v příloze.
This diploma thesis describes the detailed design of heating and hot water heating for a family quest-house. At first the reader is introduced to the designed building, its design and construction elements. The thesis presents the calculation procedure and design of the heating system. This consists of designing radiators, the heat source, the circulating pumps, regulations of the heating system and the design of its security elements. The thesis also describes the design of the heat exchanger for hot water and security. In conclusion, an evaluation of operating costs with the recommended solution for their reduction. The thesis also includes drawing documentation of structural drawings, heating and unrolled schema that is mentioned in the attachment.
Description
Citation
NYKL, F. Návrh otopné soustavy a ohřev teplé vody pro rodinný pension [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Technika prostředí
Comittee
doc. Ing. Eva Janotková, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Jícha, CSc. (místopředseda) prof. Ing. František Kavička, CSc. (člen) prof. Ing. Milan Pavelek, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) Ing. Stanislav Patočka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Zodpovězeny dotazy oponenta? doc. Kartochvíl položil dotaz na možnost využití obnovitelných zdrojů energie, např. pro přípravu teplé vody. doc. Janotková se dotázala na důvody, proč nebylo uvažováno s využitím kondenzačního kotle. prof. Pavelek se dotázal na funkci regulace vnitřní teploty pomocí termostatických hlavic.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO