Finanční hodnocení vybraného podniku a návrhy na zlepšení jeho finanční situace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na finanční hodnocení společnosti MASOEKO s. r. o. Cílem je finanční zhodnocení podniku pomocí vybraných ukazatelů finanční analýzy na základě účetních výkazů z let 2008 - 2012. Práce je rozdělena na část teoretickou, praktickou a na část s vlastními návrhy řešení. V teoretické části jsou popsány jednotlivé vybrané metody finanční analýzy a v části praktické jsou aplikovány na vybranou společnost. V poslední části jsou z výsledků finanční analýzy následně formulovány návrhy na zlepšení finanční situace podniku.
This bachelor thesis focuses on the financial analysis of the firm MASOEKO Ltd. The goal of this thesis is to do a financial assessment of said company, using selected indicators of financial analysis and based on the company's accounting statements for 2008 - 2012. This work is divided into a theoretical and a practical section as well as a section with my own proposals. The theoretical part describes the different methods of financial analysis used in this thesis and the practical part applies these methods to MASOEKO Ltd. The final part outlines suggestions for improving the financial situation of the chosen firm.
Description
Citation
SKALICKÁ, M. Finanční hodnocení vybraného podniku a návrhy na zlepšení jeho finanční situace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) Ing. Ladislav Žalio (místopředseda) Mgr. Helena Musilová (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Vilma Svojanovská (člen)
Date of acceptance
2014-06-24
Defence
Otázky vedoucího bakalářské práce - odpovězeno Otázky oponenta bakalářské práce - odpovězeno Mgr. Helena Musilová: Zavedení sankčního systému pro zaměstnance v souvislosti s kouřením - je to podle současných pracovně-právních vztahů možné? Připomínka k právní terminologie - jak je správně terminologicky (právně) definován bankrot a pracovník? Co je dle zákoníku práce prostoj? Ing. Ladislav Žalio: Výtka: Strana 52 - ČPK: "Výpočet je koncipován tak, že se od zásob odečtou krátkodobé cizí zdroje." ČPK je v posledních třech letech záporný. Proč tedy indexy IN95 i Altmanův index finančního zdraví vypovídají o výborném stavu analyzovaného podniku? Diskuse k problematice chybějícího provozního kapitálu ve firmě. Ing. Michal Karas, Ph.D.: Připomínka k návrhům řešení, které si protiřečí (např. využití obchodního zástupce a vysokých mzdových nákladů; vysoká zadluženost a nízká likvidita). Srovnání je provedeno s konkurencí nebo s oborem? - odpovězeno Prof. Ing. Mária Režňáková, CSc.: Jaká je vazba mezi návrhy a nízkými hodnotami likvidity? - odpovězeno Výtky ke gramatickým a formálním chybám.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO