Vibrační generátor pro letecké aplikace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce je zaměřena na úpravu konstrukčního návrhu vibračního generátoru pro autonomní letecké aplikace. Vibrační generátor je zařízení pro přeměnu energie vibrací na elektrickou energii. Jeho hlavní části jsou kmitající hmota, magnety a cívka pro elektromagnetickou indukci. Součástí práce je modelování magnetických obvodů generátoru, vytvoření 3D modelu generátoru a modelování kmitů generátoru s parametry získanými z 3D modelu, magnetických simulací a se zadaným vzorkem budících vibrací.
This thesis is focused on modification of a design proposal of a vibration energy harvester for autonomous aircraft applications. Vibration energy harvester is mechanism, which converts vibration energy to electric energy. Its main parts are oscillating mass, magnets and coil for electromagnetics induction. The thesis is consisted of simulations of magnetics circuits, creating 3D model of harvester and simulations of oscillations with parameters from 3D model, magnetics simulations and with input sample of exciting vibrations.
Description
Citation
RUBEŠ, O. Vibrační generátor pro letecké aplikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. (předseda) doc. Ing. Miroslav Suchánek, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Michal Kotoul, DrSc. (člen) Ing. Lukáš Březina, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jaroslav Zapoměl, DrSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Hadaš, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Kazimierz Peszynski (člen) doc. Ing. Radek Vlach, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-25
Defence
Student seznámil členy komise s obsahem své práce na vynikající úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO