Optimalizace elektrochemického senzoru pro měření v kapce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá modifikací standardního tlustovrstvého elektrochemického senzoru tak, aby na něm bylo možno provádět detekci z kapky. V teoretické části je popsána technologie tlustých vrstev, typy a složení tlustovrstvých past. Práce pokračuje teorií o smáčivosti povrchů a úvodem do elektrochemie a elektroanalytických měřicích metod. Praktická část práce se zabývá tiskem různých druhů tlustovrstvých past na keramické substráty pro stanovení jejich smáčivostí, následnou modifikací senzorů pomocí izolační tlustovrstvé pasty a napařováním Parylenu a také základním elektrochemickým proměřením z kapky pomocí těchto modifikovaných senzorů. V závěru práce je uvedeno zhodnocení naměřených výsledků.
This thesis describes optimization and modification of standard thick-film electrochemical sensor to be able to be used for detection in microvolumes. In the theoretical part, the thick film technology is described. The work is then focused on the wettability of surfaces followed by introduction to electrochemistry and electro-analytical methods. In the experimental part, screen-printing of various types of thick film pastes on ceramic substrates for determination of their wettability and the following modification of the sensors with thick-film paste and with Parylene vaporization can be found, as well as the basic electrochemical measurements in microvolume using the modified sensor. Finally the results are summarized in conclusion.
Description
Citation
GAJDOŠ, L. Optimalizace elektrochemického senzoru pro měření v kapce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (předseda) Ing. Ilona Müllerová, DrSc. (místopředseda) Ing. Martin Adámek, Ph.D. (člen) Ing. Vilém Kledrowetz, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Hégr, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-11
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cílem a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Další otázky na téma: jak velké kapky byly použity, jak probíhalo nanášení kapek a jaká je využitelnost výsledků v praxi student také zodpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO