Hodnocení výkonnosti podniku využitím Balanced Scorecard

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá hodnocením výkonnosti podniku s využitím konceptu Balanced Scorecard. Teoretická část popisuje metodu Balanced Scorecard a další analýzy potřebné k měření výkonnosti. Další část práce hodnotí současnou situaci společnosti Matezex spol. s.r.o. pomocí vybraných analytických metod a v závěru je vypracován návrh pro implementaci metody Balanced Scorecard do této společnosti. V rámci této části jsou stanoveny strategické cíle jednotlivých perspektiv, je sestavena podoba strategické mapy, harmonogram implementace a jsou vyhodnocena rizika, která by zavedení tohoto konceptu mohla doprovázet.
The Master´s thesis is focused on evaluation of performance in the company by using Balanced Scorecard. Theoretical part describes the method of Balanced Scorecard and other analyses needed to measure performance. The next part evaluates current situation of Matezex spol. s r.o. by using selected analytical methods and in conclusion is a proposal for implementing the Balanced Scorecard in the company. Within this part there are strategic goals of individual perspectives, strategic map, schedule of implementation and there are assessed risks that could accompany implementation of this concept.
Description
Citation
FURCHOVÁ, P. Hodnocení výkonnosti podniku využitím Balanced Scorecard [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (předseda) Ing. Jiří Michele (místopředseda) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (člen) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (člen) Ing. Lucie Kaňovská, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Otázky oponenta – odpovězeno Ing. Michele: Jde o obchodní společnost? Jaký je podíl vedoucích pracovníků na vlastnictví podniku? Jakými nástroji by bylo možné zlepšit komunikaci mezi pracovníkem a vedoucím pracovníkem? Považujete vámi použitou metodu zlepšování komunikace vhodnou i pro výrobní podniky? – odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO