Regulační a bezpečnostní prvky hydraulických obvodů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na regulační a bezpečnostní hydraulické prvky. Cílem této práce je poukázat na možnosti jaké se dnes nabízí. Teoretická část je doplněna o návrh škrtícího ventilu ve zkratovém obvodu k výměníku, který je součásti tepelné předávací stanice typu AQHS od společnosti Tenza, a.s. Při tomto návrhu jsou použity a porovnány dva výpočtové softwary. Vstupní data pro návrh vycházejí z realizované stanice Dřevařská 31,33.
This bachelor´s thesis is focused on safety and regulatory elements of hydraulics. The main objective is to deal with options which are offered today. The theoretical part is accompanied by a design of throttle valve in a shorted circuit for an exchanger, which is a part of the heat transfer station, type AQHS by the company Tenza, a.s. In this design, two calculating softwares are used and compared. The input data for the design are based on the already existing heat transfer station Dřevařská 31, 33.
Description
Citation
SMYČEK, O. Regulační a bezpečnostní prvky hydraulických obvodů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kopecký, CSc. (předseda) doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (místopředseda) Ing. Přemysl Pokorný, Ph.D. (člen) Ing. Martin Kubín, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špička, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-24
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO