Výroba krytu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Projekt, který byl vypracován v rámci inženýrského studia, popisuje návrh technologie výroby krytu horizontálního vyvrtávacího stroje. Kryt je vyráběn ve společnosti HESTEGO a.s. z plechové tabule z oceli DC01 o tloušťce 2 mm ve výrobní sérii 20 ks/rok. Z uvažovaných výrobních technologií byly jako nejvhodnější vybrány vysekávání a ohraňování. Teoretická část práce obsahuje studii problematiky vybraných technologií. Na základě rozboru technologických výpočtů a dostupného nástrojového vybavení ve výrobní společnosti byl navržen technologický postup a provedena volba těchto strojů: vysekávací stroj TruPunch 5000 a servo-elektronický ohraňovací lis SAFAN E – BRAKE 100–3100. Součástí navrženého postupu je také technické a ekonomické zhodnocení.
This master’s project describes a proposal for manufacturing technology of a horizontal boring machine case. This case is manufactured by HESTEGO a.s. from a DC01 steel sheet, which is 2 mm thick and its production series is 200 pieces a year. Punching and bending were chosen as the most suitable methods from the considered manufacturing technologies. The theoretical part of the thesis includes a study of the chosen manufacturing technologies. Based on the analysis of the technological calculations and the available tools in the manufacturing company, a technological procedure was designed and these machines were chosen: punching machine TruPunch 5000 a servo-electronic press brake SAFAN E – BRAKE 100–3100. Technical and economical evaluation is also included in the proposal.
Description
Citation
HÁJEK, P. Výroba krytu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Radko Samek, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) Ing. Jiří Tomášek, CSc. (člen) Ing. Jan Leimberger, CSc. (člen) doc. Ing. Bohumil Pacal, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-24
Defence
Student odprezentoval svoji diplomovou práci a odpověděl na otázky oponenta. Studentovi komise kladla tyto dotazy: 1. Jak by se programoval stroj, který je uvedený v práci? 2. Musel se nějaký nástroj speciálně vyrábět, aby bylo možné prověst jednotlivé operace nacházející se v práci? 3. Jaké jsou náklady na výrobu? 4. Jak se stanovila hodnota čistého zisku? 5. Jakými zkouškami (charakteristikami) je posán použitý materiál?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO