Výroba součásti z drátu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Projekt vypracovaný v rámci bakalářského studia předkládá návrh výroby součásti – vějíře. Součást je vyráběna z tyče o průměru 4 mm, z materiálu ČSN 41 1343. Na základě literární studie problematiky ohýbání a zakružování byly provedeny některé výpočty a na další byl vytvořen návrh postupu. Dále byl navržen ruční přípravek pro tváření – ohýbání a zakružování. K tomuto přípravku je nakreslena výkresová dokumentace sestavy a vybraných částí. Přípravek je navržen primárně pro řešenou součást, ale je možno jej využít i univerzálně pro polotovary malých rozměrů. Nakonec byla provedena ekonomická rozvaha na výrobu přípravku a součásti.
Project elaborate within bachelor's degree, present design production of components called "fan". Component is made from rod diameter 4 mm, of material ČSN 41 1343. Based on the literature study of issues bending and roll bending were performed some of calulations and for others was developed sugestion. Further was designed hand-operated machine for forming- bending and roll bending. For this hand-operated machine was drawn tracing documentation of completation and selected parts. Machine is primaly designed for solved component, but it can be used universally for stock part of small dimensions. In the end was carried out economic balance for production of machine and component.
Description
Citation
PECINOVÁ, H. Výroba součásti z drátu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (předseda) prof. Ing. Radko Samek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (člen) Ing. Miroslav Jopek, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Žák, Ph.D. (člen) doc. Ing. Libor Pantělejev, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-25
Defence
Studentka seznámila komisi se svojí bakalářskou prací a odpověděla na otázky oponenta. Komise kladla studentce tyto dotazy: 1. Co je to materiálová konstanta "C" uváděná v práci? 2. Jak se určí výše zmíněná konstanta? 3. Z jakého diagramu se vychází, aby bylo možné určit konstantu "C"? 4. Jak je vyroben vnitřní čtyřhran uváděný v části výkresové dokumentaci? 5. Jak je zajištěna velikost úhlu ohybu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO