Řízení pohonů průmyslového robotu pomocí systémů KEBA

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zaobírá posouzením vhodnosti použití originálních pohonů na starším průmyslovém robotu KUKA KR 15/2 s novým řídicím systémem od společnosti KEBA. Z řídicí skříně KR C1 je původní řídicí systém odebrán a nahrazen systémem KeMotion, který je v této práci kompletně popsán. K posouzení je nutné zvolit vhodný způsob propojení mezi motory robotu a řídicím systémem KeMotion a toto propojení prakticky realizovat. Na základě komunikace motorů s řídicím systémem byly tyto motory posouzené jako vhodné. Dále je zde část věnovaná popisu řídicího softwaru včetně jeho implementace k danému robotu KUKA a tvorbě vizualizačního modelu.
This thesis deals with the evaluation of the use of original drive on the older industrial robot KUKA KR 15/2 with a new control system from KEBA. An original control system is removed from robot controller KR C1 and replaced by KeMotion system, which is in this thesis completely described. It is necessary to choose an appropriate way of connection between electric drives of industrial robot and KeMotion control system and finally realize it by practical way. Based on communication with the control system, these engines had been assessed as appropriate. There is also a section created to the description of the control software and its implementation on KUKA robot and to creating of visualization of model.
Description
Citation
OPLUŠTIL, A. Řízení pohonů průmyslového robotu pomocí systémů KEBA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Konečný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (místopředseda) Ing. Ladislav Kárník, CSc. (člen) doc. Ing. Simeon Simeonov, CSc. (člen) Ing. Vladimír Dokoupil, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 5 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO