Stanovení rozdílu cen garáží u RD v Olomouci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na stanovení rozdílů v jednotlivých způsobech oceňování v dané lokalitě (statutární město Olomouc). V této lokalitě bylo pro účely diplomové práce vybráno 15 garáží. První část práce se zaměřuje na vymezení základních pojmů a teoretické seznámení s jednotlivými druhy ocenění. Způsoby ocenění byly dle zadání práce zvoleny: nákladový, porovnávací dle vyhlášky a porovnávací dle databáze. V další části jsou pak charakterizovány jednotlivé vybrané garáže a je provedeno jejich ocenění. Na základě získaných dat jsou pak v závěru práce vyhodnoceny odlišnosti a jejich příčiny mezi danými způsoby ocenění.
Master thesis is focused on determination of differences in ways of valuation in city Olomouc. Fifteen garages were used to price estimate in this city. The first part of work deals with basic terms and theoretical definition of methods of valuation. Due to instructions of the work, the methods of valuation were chosen: cost method, comparison according to law and comparison based on databases. In the following parts are described chosen garages and there is undertaken evaluation. Differences of ways of valuation and their causes, which are based on obtained data, are discussed at the end of work.
Description
Citation
PÁLENÍK, P. Stanovení rozdílu cen garáží u RD v Olomouci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (místopředseda) Ing. Boris Biely (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2014-06-25
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO