Návrh laboratorního zdroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá kompletním návrhem a realizací laboratorního zdroje stejnosměrného napětí. V práci je navržen zdroj s regulovatelným výstupním napětím v rozsahu 0 až 30V s nastavitelným proudovým omezením do 3A. Celý zdroj je řešen analogově, pouze pro měření hodnot napětí a proudu je použit mikrokontrolér. Naměřené veličiny jsou zobrazeny pomocí LCD displeje. Součástí práce je i rozdělení stejnosměrných zdrojů, kde se zaměřuje zejména na zdroje spínané, u kterých jsou detailně popsány všechny základní zapojení.
This bachelor thesis deals with the complete design and realization of the laboratory DC power source. There is designed a power supply with adjustable output voltage from 0 to 30V and with adjustable current limiter up to 3A. All output values are analog controlled, the microcontroller is used only for the voltage and current measuring. This data is shown on the LCD display. The thesis includes also participation of the DC sources, what is focused on the basic wiring of the switching DC sources.
Description
Citation
LÍZNER, V. Návrh laboratorního zdroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hanus, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Jitka Poměnková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miloslav Steinbauer, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Pítra, Ph.D. (člen) prof. Ing. Karel Roubík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO