Studie rozmístění dílů SCR systému na traktoru s pevnostní analýzou vybraných komponentů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá úpravou výfukového systému pro splnění emisních norem Stage IV. Jsou probrány mechanismy vzniku emisních složek a systémy nutné pro jejich snížení. Součástí je analýza umístění komponent systému vstřikování AdBlue. Stěžejní část práce se zabývá konkrétním konstrukčním řešením výfuku obsahující filtr pro zachycení pevných částic, stejně tak jako filtr pro redukci oxidu dusíku. Je provedena pevnostní analýza zahrnující problematiku vibrací, svarů, únavy a živostnosti. Práce je vytvořena pro firmu Zetor Tractors a.s. .
Diploma thesis deals with the exhaust system able to pass emission restrictions Stage IV. How emissions are produced as well as how could be minimized is described. Analysis of components lay out necessary to AdBlue injection is mentioned. Main part of this paper handle with given design of exhaust system combining diesel particulate filter, as well as filters required to reduce nitrogen oxides. Strength analysis covering vibrations, welds, fatigue and life is concluded. Thesis is made for Zetor Tractors a.s. purposes.
Description
Citation
POLNICKÝ, V. Studie rozmístění dílů SCR systému na traktoru s pevnostní analýzou vybraných komponentů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. František Bauer, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Radim Dundálek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Koláček (člen) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Nejprve student seznámil komisi s výsledky své diplomové práce a následně přistoupil k zodpovězení otázek oponenta. Otázky k diplomové práci: Popište výfukový systém traktoru a funkci jednotlivých komponent.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO