Augmented reality applications in embedded navigation devices

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá aplikací rozšířené reality v oblasti navigačních zařízení. Popisuje možnosti zpracování videa za účelem projekce virtuální scény pomocí dat získaných satelitním a inerciálním navigačním sybsystémem. Práce klade důraz na využití moderních hardwarových prostředků pro zpracování videa v mikroprocesorech pomocí grafických akcelerátorů. Součástí je návrh aplikace a realizace prototypu.
This work deals with application of augmented reality in navigation devices. It describes possibilities of video processing, rendering a virtual scene by using data measured by satellite and inertial navigation subsystems. Special care is taken into account for use of modern graphic accelerator hardware available in microprocessors. Design of the application is supplemented with prototype realization.
Description
Citation
JAROŠ, M. Augmented reality applications in embedded navigation devices [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ladislav Polák, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen) Ing. Miloslav Macho, CSc. (člen) Ing. Karel Ulovec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. Dr. Polák: Drobné výtky k formálním stránkám práce. Použití vlastních resp. převzatých funkcí? Dr. Urbanec: Zdroje pro mapové podklady a rozlišení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO