Řízené nabíjení akumulátoru s detailním vyhodnocováním

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Účelem práce je navrhnout přípravek pro nabíjení a vybíjení akumulátorů, který je vhodný pro demostraci nabíjecího a vybíjecího cyklu hermetických akumulátorů ve výuce elektrotechniky, fyziky a třeba i chemie. Pro toto nabíjení a vybíjení je navržen uživatelský program pomocí vizualizačního systému Control Web 5 s moduly styku DataLab a možností volby variant. Jsou preferována grafická vyjádření výsledků ve formě časových záznamů
The purpose of this work is to propose a preparation for charging and discharging of accumulators. This preparation is suitable for demonstration of charging and discharging cycle of hermetical accumulators in teaching Electrotechnics, Physics and possibly Chemistry. For this charging and discharging I created user's assistance program with the help of visual system Control Web 5 with moduli of the contact DataLab and with the option of variants. Graphic expressions of the results are preferred in the form of time records.
Description
Citation
PÁLKA, A. Řízené nabíjení akumulátoru s detailním vyhodnocováním [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
prof. Ing. Miluše Vítečková, CSc. (předseda) prof. Ing. Ivan Taufer, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Martin Halaj, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondrej Liška, CSc. (člen) Ing. Zdeněk Němec, CSc. (člen) doc. Ing. Radomil Matoušek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO