Implementace triple-play služeb v heterogenní síti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou implementace triple-play slu- žeb a zabez- pečení kvality služby v heterogenních komunikačních sítích. Vypracování je zaměřeno na ověření teoreticky nastudované problematiky na reálné situaci a existující síťové in- frastruktuře. Součástí vypracování je tvorba technického řešení, které zajišťuje automatic- kou prioritizaci služeb na základě identifikace a rozdělení požadovaných služeb v síťovém provozu. Vytvořené technické řešení pro zajištění kvality služby bylo navrženo tak, aby bylo řešení možné v síti implementovat, do budoucna přizpůsobovat aktuálním požadav- kům a zajistit tak škálovatelnost.
This master thesis deals with implementing triple-play services and providing it’s quality of services in heterogenous comunnication networks. The aim of thesis is to apply the- oretical methods in real case and existing network infrastructure. Practical part aims to create technical solution to prioritize network traffic based on classification of required services. The technical solution is created with conditions of being possible to add more functions and to provide scalability.
Description
Citation
OBRŠLÍK, L. Implementace triple-play služeb v heterogenní síti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Rastislav Róka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Bezpalec, Ph.D. (člen) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
Kvalitu služby je třeba řešit end to end. Jakým způsobem budete řešit kvalitu služby v případě, že uživatel použije k připojení domácnosti další vlastní směrovač? Porovnanie unicast vs. multicast a využitie šírky pásma, ako fungovalo dynamické prideľovanie šírky pásma? Aké boli reálne dostupné šírky pásma?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO