Ambulantní monitor srdečního rytmu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem zařízení na monitorování čtyř signálů, které jsou přiváděné ze sond na snímání EKG, PPG a krevního tlaku. Práce je zaměřena hlavně na hardwarový návrh zařízení, kde nejdůležitější roli sehrává výběr paměťového média, na které mají být data zaznamenávána a výběr mikroprocesoru, který musí být schopný vyhovět zadaným požadavkům zařízení. Pro ukládání dat byla zvolena SD karta a mikroprocesor byl zvolený z řady AT91SAM7S s jádrem ARM. Dále se práce věnuje softwarovému návrhu pro mikroprocesor, který je potřebný k zprovoznění zařízení a taky návrhu počítačových aplikací, pomocí kterých bude možné zařízení nastavit a vyčíst naměřená data. V závěru jsou prezentovány výsledky testování sestrojeného zařízení.
The thesis deals with design of the device for monitoring four signals from the probes for scanning ECG, PPG and heart pressure. The thesis is mainly focused on hardware design of the device and the most important part is the selection of the storage media to which will be the data recorded and the selection of the microprocessor which has to be able to meet the requirements of the device. For the data recording is used SD card and the ARM based MCU was selected from the AT91SAM7S series. This thesis also deals with the software design for MCU which is needed to launch the device and with design of PC applications used for setting the device and for downloading the measured data. At the end there are presented results of the constructed device.
Description
Citation
MAJERÍK, P. Ambulantní monitor srdečního rytmu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Vaněk, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Krejčí, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
Pokuste se odůvodnit, zda by bylo vhodné uvažovat o napájení zařízení z Li-pol akumulátoru, zejména pro hmotnostní a rozměrové úspory. Jaké jsou cesty ke snížení spotřeby použitých PPG snímačů? Je možné jejich pulsní napájení nebo jejich náhrada jinými, např. továrními SpO2 snímači s nižší spotřebou. Student odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO