Tvorba experimentální bezdrátové senzorové sítě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V tejto práci bude zostrojená experimentálna bezdrôtová senzorová sieť s jednoduchou monitorovacou aplikáciou a databázou s údajmi o sieti. Pre zjednodušenie správy takejto siete bude zostrojený prototyp systému pre vzdialené nahrávanie firmvéru do uzlov v sieti. Využitá bude aplikácia Bootloader od spoločnosti Atmel v kombinácii s emulovaním séri- ového portu cez sieť Ethernet. Tento systém umožní hromadné automatické nahrávanie firmvéru do uzlov a to z ktoréhokoľvek miesta na svete s prístupom do siete Internet. Aktuálne údaje o sieti budú uložené v databáze. Databáza bude obsahovať tabuľku uzlov a tabuľku spojení, kde sa budú ukladať údaje o kvalite jednotlivých spojov.
In this thesis, there will be experimental wireless sensor network created. Simple mo- nitoring application will be running on this network and storing data in database. For easier maintaining of network, there will be prototype system created, which will allow remote firmware upload to network nodes. This system will use Bootloader application from Atmel company combined with Serial to Ethernet converter. This system will al- lows mass upload of firmware to nodes from any place in the world with Internet access. Information about network will be stored in database which will include table for nodes and connections where its possible to see link quality for each link in the network.
Description
Citation
PIRO, Š. Tvorba experimentální bezdrátové senzorové sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) doc. Ing. Miloš Orgoň, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Zeman, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Červenka, Ph.D. (člen) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Karásek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
Prosím detailně vysvětlete, efektivitu posílání broadcastových zpráv pro zjištění RSSI a LQI parametrů v síti. Pokud každé zařízení všesměrové vysílá, nemůže dojít ke zbytečnému zahlcování sítě? Jak by šel tento úkol optimalizovat s ohledem na počet odeslaných paketů? Z textu je patrné, že aplikace dokáže měřit RSSI a LQI parametry mezi uzly a coordinátorem 0x0000. Je možné měřit tyto parametry mezi uzly samotnými. Jak často je vhodné tyto parametry měřit?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO