Návrh malé vodní elektrárny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se skládá z popisu legislativního rámce malých vodních elektráren, který je nutné znát pro jejich provozování a stavbu. Dále popisuje obecnou teorii malých vodních elektráren, konkrétně popisuje její jednotlivé technické prvky - jez, česla, stavidla, přepady, lapače písků a kamenů, otevřený náhon, potrubí a odpadní kanály. Další část práce zkoumá ekonomickou vhodnost malé vodní elektrárny pro konkrétní hydrologické podmínky a návrh turbíny o vhodném pracovním průtoku. Hlavní část je věnována konkrétnímu návrhu malé vodní elektrárny ve vesnici Tulešice na řece Rokytná.
This bachelor thesis consists of a description of the legislative framework of small hydropower plants, which is necessary to know for their operation and construction. It also describes the general theory of small hydropower plants, specifically describes the individual technical elements - weir, gratings, sluice gates, ambushes, sand traps and stones, open flume, pipes and stilling basin. Another part assesses the economic feasibility of small hydropower plants for specific hydrological conditions and design of turbines on suitable work flow. The main part is devoted to specific proposal small hydropower plants in the village Tulešice by the river Rokytná.
Description
Citation
KOŠÍČEK, J. Návrh malé vodní elektrárny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) Ing. František Vybíralík, CSc. (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Raček, CSc. (člen) Ing. Jan Macháček, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Student seznámil komisi se svojí bakalářskou prací na téma Návrh malé vodní elektrárny. Student podrobně odpověděl na otázky oponenta práce. Ing. Macháček položil dotaz týkající se pojmu „Časová hodnota peněz“. Student uvedl, že výpočty jsou provedeny v časově nezávislých cenách. Ing. Kohout uvedl, že práce je dobře zpracována, ale vytknul nejasnost, týkající se nákladů souvisejících se získáním peněz na stavbu. Dále uvedl, že v nákladech nejsou uvedeny náklady na údržbu. Docent Blažek upozornil na nesrovnalosti ve značení veličin.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO