Software pro zpracování infračervených snímků radiofrekvenčních ablací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá principem a přístrojovým zajištěním techniky radiofrekvenční ablace, infrazobrazovacími systémy se zaměřením na bezdotyková měření povrchových teplot, proces zobrazení a detekci infračerveného záření. V další části práce jsou popsány metody zpracování obrazových dat s důrazem na metody použité v softwaru pro zpracování termovizních snímků radiofrekvenčních ablací. Součástí práce je návrh a popis vytvořeného softwaru pro vyhodnocování vlivu trvání ablace, použitého výkonu či uložení elektrod vůči stentu na zahřívání stentu.
This thesis deals with principle and device of radiofrequency ablation technique, infrared imaging systems with a focus on non-contact measurement of surface temperatures, process of representation and detection of infrared radiation. On the next part of the thesis are described methods of image processing with an emphasis on the methods used in the software for processing infrared radiofrequency ablation images. The thesis also includes the design and the description of the created software for evaluating the effect of duration of ablation, used power or position of the electrodes and the stent to the stent heating.
Description
Citation
ZEMČÍKOVÁ, P. Software pro zpracování infračervených snímků radiofrekvenčních ablací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (místopředseda) prof. MUDr. Aleš Hep, CSc. (člen) Mgr. Martina Raudenská, Ph.D. (člen) Ing. Jan Odstrčilík, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Vladan Bernard, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila bakalářskou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO