Biodegradabilní kovové materiály jako náhrady kostí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je zaměřena na použití kovových materiálů jako náhrady kostí. Aby byly informace ucelené, musí zde být teoretický úvod skládající se z popsání vlastností kovů, zaměřené obzvlášť na korozi, metody hodnocení náchylnosti ke korozi a hlavně rychlosti samotné koroze. Jsou zde popsány metody přípravy, což obnáší výběr samotného materiálu a zpracování. Dále jsou uvedeny výsledky pokusů. Tyto výsledky jsou doplněny fotkami.
This paper is focused on use of metal materials as a bone replacement. For coherence of this text is necessary theoretical preamble which is consisting of describing metal properties, aimed particularly at corrosion, valuation methods of disposition to corrosion and mainly corrosion itself. This paper also includes description of techniques of preparation, which involves selection of material and its procession. Furthermore there are stated results of experiments. Those are amended with pictures.
Description
Citation
PANÁKOVÁ, O. Biodegradabilní kovové materiály jako náhrady kostí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Leinveber (člen) MUDr. Marie Nováková, Ph.D. (člen) doc. MUDr. Iva Slaninová, Ph.D. (člen) Ing. Marina Ronzhina, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Prof. Provazník položil o odpověď na třetí otázku oponenta. Dále se dozázal proč se vzorky mezi sebou ve výsledku do takové míry liší. Ing. Jiřík se dotázal, zda nosný materiál po zůstane po vypálení ve vzorku. Ing. Leinveber se dotázal z ajakých teplot se vzorek vypaluje. Ing. Jiřík položil dále otázku jak lze z grafu poznat, že materiály korodují rychle. Prof. Provazník se dozázal jak se počítá korozní rychlost materiálu. Studentka odpověděla na otázky členů komise a oponenta. Studentka obhájila bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO