Parní turbina

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá obecnými zásadami pro projektování a přípravnou projektovou prací pro zpracování nabídky malé průmyslové nebo teplárenské protitlakové nebo kondenzační parní turbíny, strojovny pro dodávané turbosoustrojí popřípadě i dalších funkčních celků vázaných na turbosoustrojí, jako je například chladící okruh, systém kondenzace a vyvedení elektrického proudu z generátoru. V této práci není zahrnuta úprava kondenzátu a samotná výroba páry pro novou turbínu včetně přípravy kondenzátu, ani řídicí systém měření a regulace
This Master’s thesis deals with the general principles of design and preliminary project work on the tender processing of small industrial, heating backpressure or condensing steam turbine, engine hall for the supplied turboset, perhaps even the other functional units attached to the turboset, such as cooling circuit, condensing system and output of the cable harnesses from the generator. This thesis does not include a condensate preparation, steam production for a new turbine or a measurement and regulation control system.
Description
Citation
MORÁVEK, T. Parní turbina [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (předseda) doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (místopředseda) doc. Ing. Bohumil Polesný, CSc. (člen) Ing. Tomáš Flimel (člen) Ing. Jiří Kubíček (člen) doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO