Zpracování zvuku pro kochleární implantát

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá zpracováním zvuku pro kochleární implantát. Hlavním úkolem je prostudování základní anatomie a fyziologie lidského sluchu, popis principu kochleárního implantátu a prostudování možností programového prostředí LabVIEW pro zpracování hlasového signálu, zejména pro analýzu řeči. V druhé části je navrhnuta a implementována simulace kochleárního implantátu v prostředí LabVIEW.
This bachelor thesis deals with signal processing for cochlear implant. The main task is to study basic anatomy and physiology of human hearing system, describe principles of cochlear implants and to study LabVIEW sound processing capabilities, especialy hu-man speech analyse. Second part of this thesis is about design and implementation of simulation of cochlear implant in LabVIEW.
Description
Citation
KRATOCHVÍL, T. Zpracování zvuku pro kochleární implantát [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (předseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Ing. Jiří Šimurda, CSc. (člen) doc. MUDr. Zdeněk Wilhelm, CSc. (člen) MUDr. Václav Zvoníček, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Smital, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Doc. Wilhelm položil otázku: Jak je řešeno u kostního vedení, odfiltrování hlasitosti. Když bouchneme bubnem, jak je systém udělán aby pacient "neseskočil ze židle"? Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO