Měření charakteristik zkrutných tyčí a stabilizátorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá měřením charakteristik stabilizačních tyčí. Úkolem této práce je navrhnout měřicí zařízení pro měření zkrutné tuhosti stabilizátorů osobních automobilů, navrhnout měřicí řetězec pro zjištění veličin následně použitých k výpočtu tuhosti a výpočet celkové chyby měření. Měřicí zařízení je určené pro potřeby ÚADI FSI VUT.
This diploma thesis deals with the measurement of the anti-roll bar characteristics. The target of this thesis is to design a device for measuring of torsional stiffness of the automobile stabilizer bars, design a measuring sequence for detection values subsequently used to calculate the stiffness, and calculate the total measuring error. The measuring device is designed for the needs of the Institute of Automotive Engineering of FME BUT.
Description
Citation
BLÁHA, D. Měření charakteristik zkrutných tyčí a stabilizátorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Stodola, DrSc. (předseda) prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (místopředseda) doc. RNDr. Karel Pellant, CSc. (člen) Ing. Zdeněk Hinner (člen) Ing. Jiří Kubíček (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
V první části student seznámil komisi s výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky oponenta. Na otázku, co je to totální diferenciál, student odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO