Analýza spánkových EEG

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou spánkových elektroencefalogramů, která je založená na výpočtu vybraných parametrů z časové a frekvenční oblasti. Tyto parametry jsou počítány z jednotlivých úseků EEG signálů odpovídajícím různým spánkovým fázím. Na základě statistické analýzy se dá rozhodnout, které parametry EEG jsou vhodné pro následnou automatickou detekci jednotlivých spánkových fází. Pro výběr, zobrazení a analýzu EEG byl vytvořen program s grafickým uživatelským rozhraním v prostředí MATLAB.
The bachelor´s thesis is focused on analysis of sleep electroencephalograms based on extraction of chosen parameters in time and frequency domain. The parameters are acquired from segments of EEG signals coincident with sleep stages. The parameters used for automatic detection of sleep stages are selected according to statistical analysis. The program with a graphical user interface for selection, display and analysis EEG was created using Matlab.
Description
Citation
VÁVROVÁ, E. Analýza spánkových EEG [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Leinveber (člen) MUDr. Marie Nováková, Ph.D. (člen) doc. MUDr. Iva Slaninová, Ph.D. (člen) Ing. Marina Ronzhina, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Prof. Provazník požádal o vysvětlení krabicových grafů a množství zpracovávaných epoch. Dále proč je v grafech tolik odlehlých hodnot. Ing. Leinveber se dotázal jaká data studentka používala. Prof. Provazník se dotázal, z jakého důvodu se liší výsledky z korelogramu a periodogramu. Studentka odpověděla na otázky členů komise a oponenta. Studentka obhájila bakalářskou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO