Silové zatížení řezných nástrojů při frézování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na měření silového zatížení při frézování. V teoretické části jsou popsány metody měření sil s hlubším zaměření na jednotlivá měřidla. Dále je zde popsána charakteristika frézovacího procesu. Experimentální část je zaměřena na návrh experimentu při čelním frézování, jeho realizaci a následné vyhodnocení.
The thesis is focused on measuring the power equipment for milling. The theoretical part describes the method of measuring forces with a deeper focus on the individual meter. There is also the description of the characteristics of the milling process. Experimental part is focused on the proposal of experiment of the face milling, its implementation and subsequent evaluation.
Description
Citation
VAŠÍČEK, J. Silové zatížení řezných nástrojů při frézování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) prof. Ing. Stanislav Věchet, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Valášek (člen) Ing. Karel Neužil (člen) prof. Ing. Františka Pešlová, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Frost (člen)
Date of acceptance
2014-06-20
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1) Z jakého důvodu je v práci uvedeno pouze čelní frézování? 2) Je nějaký praktický výstup z práce? 3) Rozdíl mezi martenzitem po kalení a martenzitem po popouštění. 4) Měrný řezný odpor.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO