Sestavení a hodnocení setu in vitro jamek pro chondrogenní diferenciaci MSC buněk

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá podmínkami kultivace mezenchymálních buněk in vitro, poškození kloubní chrupavky a její náhrady pomocí chondrogenních buněk. Další část se věnuje jednotlivým druhům regulace teploty pro vyhřívání a udržení teploty uvnitř uzavřeného systému, typům detektorů teploty a vyhřívání pomocí peltierova článku. Sestavení vyhřívacího boxu, měřením teplotního profilu uvnitř boxu pomocí programu Labview, řízení pomocí platformy Arduino, přežíváním a diferenciací buněk.
Bachelor thesis concentrates on the cultivation of mesenchymal cells in vitro, damage to the articular cartilage and its replacement with the chondrogenic cells. The next section is devoted to each type of temperature control for heating and maintaining the temperature inside a closed system, the type of detector temperature and heating using the Peltier element. Assembly heater box, measuring the temperature profile inside the box with Labview program, control with Arduino platform, survival and differentiation of cells.
Description
Citation
KŘÍŽ, M. Sestavení a hodnocení setu in vitro jamek pro chondrogenní diferenciaci MSC buněk [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Leinveber (člen) MUDr. Marie Nováková, Ph.D. (člen) doc. MUDr. Iva Slaninová, Ph.D. (člen) Ing. Marina Ronzhina, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student se vyjádřil k posudku oponenta. Prof. Provazník požádal o odpověd na otázku č. 1. Ing. Jiřík položil otázku zda student realizoval i nějakou programovou část. Prof. Nováková se dotázala kdo studentovi pomáhal s realizací zařízení. Ing. Jiřík přispěl s požadavkem na upřesnění blokového schématu. Ing. Leinveber se dotázal z jakého důvodu nejsou doplněna schémata a složena do jednoho hlavního. Student odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Student neobhájil bakalářskou práci.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO