Návrh otopného systému pro nízkoenergetický rodinný dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem otopné soustavy pro nízkoenergetický dům. Je koncipována jako nízkoteplotní, s využitím kombinace otopných těles a podlahového vytápění. Návrh je doplněn výpočtem tepelných ztrát objektu, dimenzováním jednotlivých komponent soustavy, schématem soustavy a způsobem její regulace. Druhá část práce řeší zdroj tepla pro nízkoenergetický dům. Je použit solární systém s vakuovými trubicovými kolektory, jako dohřev je zvolen elektrický topný element, který je umístěn v akumulačním zásobníku topné vody. Součástí jsou výpočty nezbytné k návrhu jednotlivých částí solárního okruhu, schéma okruhu a řešení jeho regulace.
This diploma thesis deals with the design of a heating system for a "low-energy" house. It is conceived as a low temperature system using a combination of radiators and underfloor heating. The design is supplemented with a calculation of heat loss, a proposal of needed components, a scheme of the system and means of regulation. The second part solves the heat source selection. A solar system with vacuum tubes is used as the primary source. The second one is an electrical water heater located in the accumulation reservoir for the hot domestic water. Necessary calculations for the design of the solar system, together with a scheme and means of regulation, are enclosed in this section.
Description
Citation
KYTÝROVÁ, Z. Návrh otopného systému pro nízkoenergetický rodinný dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Technika prostředí
Comittee
doc. Ing. Eva Janotková, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Jícha, CSc. (místopředseda) prof. Ing. František Kavička, CSc. (člen) prof. Ing. Milan Pavelek, CSc. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kratochvíl, CSc. (člen) Ing. Stanislav Patočka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO