Torzní tuhost rámu Formule Student

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá zjištěním torzní tuhosti rámu studentské formule s použitím fotogrammetrického zařízení TRITOP a následným porovnáním s vytvořeným výpočtovým modelem v MKP softwaru. Měření a výpočty jsou provedeny dle postupů, které jsou co nejefektivnější a dosahují nejpřesnějších výsledků. Dále je sestavena optimální metoda pro měření torzní tuhosti v praxi, konkrétně pro budoucí formule série Dragon. V závěru práce jsou shrnuty důvody rozdílných výsledků a návrh optimalizace.
Diploma thesis deals with detection of torsional stiffness with using photogrammetric equipment TRITOP device and subsequent comparison with created computational model in FEM software. Measurement and calculations were accomplished according to tutorials, which are the most effective and giving the most accurate results. Next the optional method of measurement of torsional stiffness in practice is formed for future formula series called Dragon. The reasons of different results and suggestion of optimalization are sum up in the end of the thesis.
Description
Citation
JURNEČKA, L. Torzní tuhost rámu Formule Student [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Stodola, DrSc. (předseda) prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (místopředseda) doc. RNDr. Karel Pellant, CSc. (člen) Ing. Zdeněk Hinner (člen) Ing. Jiří Kubíček (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
V první části obhajoby práce student seznámil komisi s výsledky své diplomové práce a dále zodpověděl otázky oponenta práce. První otázku, ohledně možnosti přesnosti výsledků, se kterou je možné dále pracovat a kolik platných míst mezi uvažovanou hodnotou a přesností dané metody je možno uvažovat, student zodpověděl částečně. Na další otázku, jestli tuhost trubkového rámu závisí na jakosti materiálu a jaká materiálová charakteristika určuje tuhost, student odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO