Hodnocení finanční situace podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením finanční situace v podniku. Je rozdělena do tří základních částí. První teoretická část popisuje problematiku finanční analýzy, její nástroje a metody. Následuje praktická část, která obsahuje charakteristiku společnosti Alpine Pro, a. s. a jednotlivé výpočty. Na základě teoretických východisek jsou použity absolutní, rozdílové, tokové a poměrové ukazatele. Dále je využita horizontální a vertikální analýza a souhrnné indexy hodnocení. V poslední části jsou na základě zjištěných výsledných hodnot v jednotlivých letech navržena možná opatření ke zlepšení finanční situace ve společnosti. Jedná se zejména o zefektivnění vymáhání pohledávek, řízení zásob nebo rozšíření marketingové komunikace.
This bachelor thesis is focused on evaluation of financial position of a company. The thesis is divided into three essential parts. In the first theoretical part financial analysis is described with all its implements and methods. The second practical part contains general information about the company Alpine Pro, a. s. and all the applied calculations. All financial indicators from the first part are used to get an overview about the financial situation in the company. And finally in the last part of the thesis as a result of all calculations I focus on my own suggestions and improvements in the company. Such as efficient claims recovery, stock management or expansion of marketing communication.
Description
Citation
ČULENOVÁ, M. Hodnocení finanční situace podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. (předseda) RNDr. Michal Beránek, Ph.D., MBA (místopředseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen)
Date of acceptance
2014-06-25
Defence
Otázky vedoucího bakalářské práce - odpovězeno Otázka: Ing. Luňáček Jaká je spolehlivost Altmanova indexu? Co o této spolehlivosti uvádí literatura? Není IN05 lepší pro české podmínky? Odpovězeno Otázka: RNDr. Beránek Využívá tato firma komisní prodej? Tržby rostou, ale výsledek hospodaření klesá - čím je to způsobeno? Kolik je dceřiných společností? Jaká je strategie této společnosti v případě klesajícího zisku? Odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO