Analýza parametrů jednofázového transformátoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce je zaměřit se na princip návrhu transformátorů metodou konečných prvků. Zaměřím se na jednofázové transformátory s malým výkonem. Na zadaných typech transformátorů je proveden kompletní návrh jednotlivých parametrů, které jsou pak porovnány s výsledky nasimulovanými pomocí programu. V programu ANSYS Maxwell jsou vytvořeny 2D modely odpovídající skutečným transformátorům a následně je simulováno jejich chování při zkoušce naprázdno a nakrátko V závěru je provedeno vzájemné porovnání jednotlivých typů transformátorů.
The aim of Bachelors thesis is to focus on the principle of a transformer using finite element method. I will focus on single-phase transformers with low power. On the specified types of transformers are made complete proposal of individual parameters, which are then compared with the results simulated using program. In ANSYS Maxwell were 2D models created according to the real transformers and subsequently simulated their behavior under no- load and short-circuit. In conclusion the mutual comparison between different types of transformers.
Description
Citation
RUSS, D. Analýza parametrů jednofázového transformátoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Dohnal, Ph.D. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Veselka, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Student prezentoval svoji práci srozumitelně. Zkoušející komise měla k práci drobné připomínky a dotazy. Na ty však student dokázal dobře reagovat.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO