Návrh kombinovaného tepelného systému pro vytápění a ohřev TUV v rodinném domě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce popisuje využití sluneční energie pro kombinované systémy pro ohřev TUV. Popisuje velikost dopadajícího slunečního záření na Zemi, popis a rozdělení jednotlivých solárních kolektorů, rozdělení a popis tepelných čerpadel a využití kombinovaných systémů pro ohřev TUV. Výpočet a návrh kombinovaného systému pro rodinný dům a jeho ekonomickou návratnost
This bachelor thesis describes use of the solar energy for combined heat systems with water heating. First part gives a basic description of the input energy from the sun, basic division of solar collectors and division of heat pumps. Next part is dedicated to the possibilities of the usage in combined heat systems. In last part is designed combined heat system and is calculated its economic eiciency.
Description
Citation
HOUZAR, T. Návrh kombinovaného tepelného systému pro vytápění a ohřev TUV v rodinném domě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Peter Braciník, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Raček, CSc. (člen) Ing. Jan Macháček, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student prezentoval svoji práci na téma Návrh kombinovaného tepelného systému pro vytápění a ohřev TUV v rodinném domě. Student zodpověděl otázky oponenta uspokojivě s drobnými výtkami komise. V rámci diskuze byla položena otázka návratnosti investice s ohledem na možnou výši dotaci. Student dotaz vysvětlil. Otázku na význam pojmu vnitřního výnosového procenta student nezodpověděl. Studentu bylo rovněž vytknuto, že se v práci nenachází vážený úvěr kapitálu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO