Elektroinstalace rodinného domu – prováděcí dokumentace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cíle této práce jsou rozděleny do tří částí. V první části je čtenář seznámen s problematikou silových a datových instalací, což zahrnuje legislativu potřebnou pro tvorbu projektů v oboru elektro, připojení objektu k distribuční síti, základní elektrické rozvody včetně jejich jištění, provedení elektrických rozvodů v objektech pro bydlení, kde se hovoří především o způsobu montáže elektrických rozvodů a instalačních zónách pro kladení elektrických vedení. Dále vnější a vnitřní ochrany před bleskem a základní informace týkající se rozvaděčů. V druhé části jsou definovány zásady pro tvorbu projektové dokumentace elektro, a to jak výkresového, tak i textového oddílu. Poslední část je praktická a zabývá se zpracováním kompletního projektu elektroinstalace pro rodinný dům, který obsahuje návrh obvodů silnoproudé a slaboproudé instalace do půdorysu, schéma domovního a elektroměrového rozvaděče, návrh LPS a technickou zprávu s ekonomickým zhodnocením.
Main goals of this bechelor´s thesis are devided into three parts. First part introduces reader with power and data instalations issues including legislation necessary for project creation in electrickal engineering, object connection to distribution network, basic electric wiring including circuit breakers and electric wiring design in residential buildings, which mainly speaks about ways of installation of electric wiring and elektrical zones. In addition internal and external lighting protection and basic information about switchgear. Second part defines of project documentation creation, both design and text part. The last part is the practical part that looks into complete electrical installation of family house project, which contains marking both low-power and high-power circuits into plan view, house switchgear and electro meter scheme, LPS design and technical report with economical evaluation.
Description
Citation
HÁJEK, K. Elektroinstalace rodinného domu – prováděcí dokumentace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Peter Braciník, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Raček, CSc. (člen) Ing. Jan Macháček, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student prezentoval svoji práci na téma Elektroinstalace rodinného domu - prováděcí dokumentace. Otázky oponenta byly zodpovězeny, student uznal chybu v práci v případě první otázky. V případě druhé otázky student rovněž uznal chybu na základě volby literárního zdroje. U třetí otázky student zodpověděl bez výtek. V následující diskuzi byla položena otázka ohledně celkové ceny. Student zodpověděl dostatečně. Byla položena otázka ohledně koncepce práce, zda se jedná o návod k provedení elektroinstalace, nebo zda se jedná o návrh elektroinstalace domu. Student zodpověděl dostatečně. Následně byla vytknuta formulace názvů v práci. Nakonec byla položena otázka ohledně historie bleskosvodů, student zodpověděl správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO