Srovnání vybraných způsobů ocenění pro nemovitost typu byt v lokalitě Otrokovice a Zlín

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zaměřuje na srovnání vybraných způsobů ocenění pro nemovitost typu byt. Oceňované byty se nacházejí v Otrokovicích a ve Zlíně. Teoretická část popisuje základní pojmy spojené s oceňováním, popisuje metody oceňování vybrané pro tuto práci a také oceňované lokality. Praktická část je zaměřena na ocenění bytů, a to podle platného cenového předpisu porovnávacím způsobem, dále porovnávacím způsobem - metodou přímého porovnání a výnosovou metodou pro stanovení obvyklé ceny.
This diploma thesis deals with the comparison of chosen valuation methods for real estate. The evaluated apartments are located in Otrokovice and Zlin. The theoretical section covers the basic terms associated with the valuation process and it describes the valuation methods which were chosen for this work, as well as the evaluated locations. The practical part is focused on the valuation of the apartments according to valid price provision based on a comparative method, a direct comparison method and yield method for an estimation of the current price.
Description
Citation
JANEČKOVÁ, M. Srovnání vybraných způsobů ocenění pro nemovitost typu byt v lokalitě Otrokovice a Zlín [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (místopředseda) Ing. Boris Biely (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2014-06-24
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO