Matematické modely v logistice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem práce je modelovat dopravní sítě s charakterem podobným reálným sítím a analyzovat závislost výpočtové náročnosti na velikosti sítě pomocí testovacích výpočtů na původním optimalizačním modelu pro podporu koncepčních rozhodnutí v oblasti odpadového hospodářství nazývaného NERUDA. Tyto výpočty jsou provedeny na základě znalosti modelu NERUDA. Výsledky jsou následně zpracovány a patřičně vyhodnoceny.
The aim of the bachelor thesis is to model and generate test transportation networks, which are similar to real-world waste management networks. Several software tools (Mathematica, GAMS, Excel, VBA) are used to develop suitable procedures. The next task is to analyze dependence of computational complexity on the size of network by using statistical test computations. The existing original optimization model called NERUDA that supports decision-making in the eld of waste management is utilized. The obtained results are processed, analysed and interpreted in detail.
Description
Citation
NEVRLÝ, V. Matematické modely v logistice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
doc. RNDr. Miroslav Kureš, Ph.D. (předseda) Ing. Josef Bednář, Ph.D. (místopředseda) Mgr. Irena Hlavičková, Ph.D. (člen) Mgr. Jana Hoderová, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Zdeněk Opluštil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO