Financování výzkumu a vývoje inovativních technologií v České republice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na dotační příležitosti podpory výzkumu a vývoje malých a středních podniků v České republice z prostředků Evropské unie. Toto téma je řešeno zejména z pohledu řízené změny ve firmě a rizik s tím spojených. Práce je podpůrným dokumentem pro rozhodování podniku ve věci financování inovativních technologií z evropského rozpočtu a účasti v mezinárodním projektu.
The thesis deals with the financing opportunities of a research and development support for small and medium enterprises in Czech Republic from the European Union resources. It mainly observes a managed change in the company and risks related to this change. The thesis is a supporting document for the decision making of the company in the financing of the innovative technologies from European budget and in the international project participation.
Description
Citation
DUŠKOVÁ, M. Financování výzkumu a vývoje inovativních technologií v České republice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (předseda) Ing. Jiří Michele (místopředseda) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (člen) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (člen) Ing. Lucie Kaňovská, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Otázky oponenta – odpovězeno Ing. Michele: Uvažovala jste o financování jednotlivých projektů nebo o financování skupiny projektů? Jak hodnotíte riziko výběru projektu, a jeho cílů, a jeho proveditelnost? Uvažovala jste o financování z více zdrojů u jednoho projektu? Jakým způsobem plánujete motivování týmu, tak abyste snížila riziko spojené s prací týmu pracujícího na projektu? - odpovězeno RNDr. Chvátalová: Z čeho jste odvodila křivky v grafu rizika? Jakým způsobem byla rizika hodnocena? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO