Demonstrační přípravek prvků průmyslové automatizace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
První část této práce je věnována seznámení se s inteligentními motorovými ochranami. Na konkrétním modelu, univerzálním motorovém kontroléru UMC100-FBP od firmy ABB s.r.o., jsou vysvětleny funkce a možnosti těchto přístrojů. Protože je práce zaměřena na tvorbu obslužného programu, který bude sloužit ke vzdálené komunikaci s laboratorním přípravkem, jsou ve druhé části stručně popsány některé komunikační protokoly a sítě. V další části je popsána realizace vzdálené komunikace a tvorba obslužného programu. Pro ověření přesnosti zobrazovaných údajů, jak na samotném UMC100-FBP tak v obslužném programu, bylo provedeno jednoduché měření. Výsledky tohoto měření jsou diskutovány v předposlední kapitole. V poslední části práce je popsán vytvořený program a návod k obsluze programu.
The first part is devoted to familiarization with intelligent motor protection. On the device, the universal motor controller UMC100-FBP from ABB Ltd., explains the features and capabilities of these devices. Because the work is focused on creating a utility that will be used to communicate with a remote laboratory stand, in the second part briefly describes some of the communication protocols and network. The next section describes the implementation of remote communication and creation utility. To verify the accuracy of the displayed data as to the actual UMC100-FBP and the utility was performing a simple measurement. The results are discussed in the penultimate chapter. In the last part of the thesis describes a program created by the operating instructions of the program.
Description
Citation
DOBIÁŠ, P. Demonstrační přípravek prvků průmyslové automatizace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (člen) Ing. Ivo Pazdera, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student obhajoval svoji bakalářskou práci na téma Demonstrační přípravek prvků průmyslové automatizace. Student prezentoval jím vytvořený přípravek, popsal možnosti komunikace použitých prvků. popsal jím vytvořený program pro ovládání zhotoveného přípravku. Student zodpověděl dotazy oponenta. Zodpověděl dotazy komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO