Rizika spojená s oceňováním nemovitostí pro bankovní instituce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá riziky spojenými s oceněním nemovitostí pro bankovní instituce. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. V teoretických vstupech jsou definovány oblasti týkající se bankovních úvěrů, především pak hypotečních úvěrů, dále ocenění nemovitostí a hodnotová analýza. Velká část je zaměřena na definování rizik spojenými s oceňováním nemovitostí pro bankovní instituce. V praktické části je již řešena případová studie, která je zaměřena na posouzení rizik, které ovlivňují hodnotu zastavované nemovitosti při poskytování hypotečního úvěru. Aby bylo možné splnit tento cíl, bylo zapotřebí nejdříve ocenit vybranou nemovitost za účelem poskytnutí hypotečního úvěru. Dále jsou na základě dotazníkového šetření nastavena rizika, která ovlivňují hodnotu zástavy, která jsou dále setříděna dle jejich významnosti. V závěru práce jsou stanovená rizika porovnána s riziky vyskytujícími se u oceněné nemovitosti v případové studii.
The thesis deals with risks related to the valuation of real property for banking institutions. In the theoretical inputs are defined areas related to bank loans, especially mortgages, real estate valuation and value analysis. There is a considerable part focused on defining the risks associated with the of real property valuation for banking institutions. There is in the practical part already made a case study, which is focused on the risk assessment that can affect the value of the pledge of real property for providing a mortgage. To meet this aim, first step is to put value on selected property for the purpose of a mortgage. The next step is based on a questionnaire survey to specify risks that affect the value of the pledge and to prioritize it. At the conclusion of thesis are compared defined risks with risks obtained from the case study.
Description
Citation
SKALICKÝ, M. Rizika spojená s oceňováním nemovitostí pro bankovní instituce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Albert Bradáč, DrSc. (předseda) doc. Ing. Bohumil Puchýř, CSc. (místopředseda) Ing. Martina Studnařová (člen) Ing. Milan Šmahel, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Andrea Pavlíková (člen)
Date of acceptance
2014-06-23
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO