Geografická pozice serverů sítě PlanetLab

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto práca sa zaoberá presnosťou polohy staníc v experimentálnej sieti PlanetLab. Práca je rozdelená na teoretickú a praktickú časť. V teoretickej časti je opísaná sieť PlanetLab, jej stručná história a prebiehajúce projekty. Taktiež je v nej opísané vývojové prostredie Google Maps, ktoré využívam v praktickej časti. Praktická časť opisuje funkčnosť programu na overenie presnosti pozície, ale tiež program na meranie odozvy stanice na SSH, či mapu, na ktorej sú zobrazené stanice PlanetLab v Európe. Programy a namerané dáta sú priložené na CD.
This thesis deals with accuracy of location of nodes in experimental network PlanetLab. Thesis is devided into a theoretical and a practical part. Theoretical part consists of the description of network PlanetLab, its brief history and current projects. At the same time, Google Maps framework, which is later employed in the practical part, is described. Practical part describes the functionality of the application aimed at validation of location accuracy. Nextly, the application measuring latency of node to SSH is also described, as well as the map which contains PlanetLab nodes located in Europe. Applications and obtained data are attached on CD disk.
Description
Citation
IĽKO, P. Geografická pozice serverů sítě PlanetLab [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (předseda) Ing. Radim Číž, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jaroslav Vrána, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Šmirg, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
U 5% vašich výsledků je rozdíl mezi pozicí z PlanetLab a registrovanou adresou organizace větší než 50km, která poloha je v těchto případech správná? Existuje nějaký jiný způsob jak to objektivně zjistit, popř. vyloučit, že se na daném místě stanice nacházet nemůže. Student odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO