Výpočet nastavení distanční ochrany pro vedení vvn

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. První část práce se zabývá poruchovými stavy na vedeních vvn a to zejména zkraty a jejich výpočtem, dále pojednává o distančních ochranach a teorii potřebné k jejich správnému nastavení. Druhá část práce obsahuje praktický výpočet zkratových poměrů a nastavení distančních ochran na vybrané části sítě 110 kV, patřící společnosti EO.N. Výsledkem práce jsou hodnoty potřebné pro nastavení všech distančních ochran v zadané části sítě.
This work is divided into practical and theoretical part. The first part deals with defective states on ehv lines, especially short-circuits and their calculation, further discusses about distance protections and the theory necessary for their correct adjustment. The second part contains practical calculation of short-circuit conditions and adjustment for distance protection on selected part of 110 kV network, belonging to EO.N company. The result of the work are values needed for adjustment all distance protection in entered part of the network.
Description
Citation
PUSTOWKA, P. Výpočet nastavení distanční ochrany pro vedení vvn [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) Ing. Branislav Bátora, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) Ing. Jan Macháček, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Skala, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Student seznámil komisi se svojí závěrečnou prací na téma Výpočet nastavení distanční ochrany pro vedení vvn. Student částečně odpověděl na otázky oponenta a vedoucího práce. Doplňující otázku položil doc. Toman, který chtěl vysvětlit nesrovnalosti uvedené v práci. Další otázku položil Ing. Topolánek ohledně výpočtu zkratových proudů a oblasti zátěže.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO