Laboratorní měřicí zesilovač

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá laboratorním měřícím zesilovačem. Nejprve popisuje prvky nutné ke stavbě tohoto zařízení. Porovnává výhody a nevýhody dostupných integrovaných obvodů a jejich řízení. Experimentální část práce je věnována vlastnímu návrhu a konstrukci univerzálního měřícího zesilovače řízeného mikrokontrolérem AVR.
This project deal with laboratory measuring amplifier. At first it describes elements to build this equipment. Compares the advantages and disadvantages of available integrated circuits and their control. The experimental part of the work is devoted of own proposal and construction universal measuring amplifier controlled by microcontroller AVR.
Description
Citation
ŠEVČÍK, Š. Laboratorní měřicí zesilovač [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) doc. Ing. Radek Polanský, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Andrea Straková Fedorková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Dvořák, Ph.D. (člen) Ing. Michal Pavlík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky v diskuzi: Jaká je reálná velikost programového kódu? Jaké části přípravku ovládá připravený program? V jakém jazyku byl program napsán? Jaký je minimální mezní kmitočet a jaká je hodnota vazební kapacity? Byla brána v potaz chyba při nízkých kmitočtech? Uvažovalo se potlačení napájecího napětí? Jaká byla časová náročnost při návrhu a realizaci zesilovače? Z jakého důvodu byla použita základní deska z materiálu CEM1 a ne FR4?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO