Syntéza posloupnosti digitálních obrazů s pohyblivým objektem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se zabývá metodami syntézy posloupnosti digitálních obrazů s pohyblivým objektem. Nejdříve jsou vysvětleny základní pojmy z Fourierovy analýzy a statistiky důležité k pochopení problematiky a následně jsou popsány metody používané k vlastní syntéze, které byly testovány na sérii snímků komety pohybující se na pozadí hvězdné oblohy. Následuje jejich porovnání a zhodnocení výsledků.
This master´s thesis deals with methods for synthesis of digital image sequence with moving object. At first, we describe basic concepts from Fourier analysis and statistics that are essential for understanding the issue and afterwards we describe methods for the synthesis that were tested on a series of images of a comet moving on a background of a night sky. Finally, we compare the methods and analyse the outcomes.
Description
Citation
ČERMÁK, J. Syntéza posloupnosti digitálních obrazů s pohyblivým objektem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
doc. RNDr. Oldřich John, CSc. (předseda) prof. RNDr. Jan Franců, CSc. (místopředseda) doc. Mgr. Jaroslav Hrdina, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (člen) doc. PaedDr. Dalibor Martišek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO